skip to Main Content
Hoe Krijg Je Een Gezellig Huis

Hoe krijg je een gezellig huis

Ga voor een warm kleurenpalet

Kleuren zijn erg effectief in het gezellig maken van jouw huis. Bepaalde kleuren kunnen een warme sfeer creëren. Kleuren met houten tinten worden vaak geassocieerd met rust en comfort. Dit is erg fijn als je van een lange werkdag thuis komt. Hier moet je dan denken aan de kleur donkerbruin.
Daarnaast heb je natuurlijk de roodtinten. Deze geven een romantische en ontspannen sfeer. Dit in combinatie met wat donkere meubels is erg mooi!
Ten slotte doen aardetinten het erg goed. Aardetinten geven in het algemeen een vertrouwen en ontspannen gevoel. Het fijne aan deze kleuren is dat bijna iedereen het wel mooi vind, en het bij veel meubilair past.

Zorg voor de juiste lampen

Door middel van verlichting kun je een warme sfeer geven aan je huis. Vaak worden hiervoor zogenaamde ‘kooldraad’ lampen gebruikt. Tegenwoordig zijn deze helemaal in de trend. Wat begrijpelijk is, ze zien er fantastisch uit! En daarnaast verbruiken ze ook nog is minder energie. Het fijne is dat je tegenwoordig veel led verlichting kan dimmen en aanpassen. Hierdoor kun je de kleuren aanpassen naar warm en koel.

Haal ronde vormen in huis

Ronde vormen in je huis straalt warmte en geborgenheid uit. Je hoeft natuurlijk niet nieuw meubilair aan te schaffen om deze uitstraling te krijgen, dit kan ook met leuke accessoires. Denk aan een rond kussen, rond dienblad etc. Probeer het is uit en zie het verschil!

Breng de gezelligheid in huis met accessoires

Als je je huis gezellig wilt maken, kan je natuurlijk helemaal los gaan met de accessoires. Leuke zachte kleedjes, nep planten, kaarsjes. Zorg er wel voor dat je maximaal drie kleurtinten gebruikt die mooi bij je muren staan. Zorg er daarnaast ook voor dat je vensterbanken niet helemaal volstaan met accessoires. Zo zorg je ervoor dat het allemaal bij elkaar past en niet rommelig overkomt. Geef jouw huis een karakter dat bij je past, met deze tips moet dat helemaal goedkomen!

Woonkamer accessoires

Back To Top